Instrumentförsäljning

Stockholms Celloskola har stråkinstrument till försäljning. Du som kund har möjlighet att få oslagbar hjälp med att hitta ett instrument som passar just dig tack vare att säljaren själv spelar och kan sätta sig in i varje kunds unika behov. Eftersom företagets huvudsakliga verksamheten består av celloundervisning och instrumenten inte förvaras i lokalerna är det viktigt att boka tid några dagar i förväg för att kunna provspela.

Välkommen att kontakta oss för provspelning och information om instrumenten!

För tillfället har vi bland annat följande instrument till försäljning:

Ny välbyggd cello av modell "Umberto Mancini".

En enkel trästråke och ett hårt fodral medföljer.
Pris: 14 600:-

Cello med stor och stark klang!

Belgiskt stall. Ca fem år gammal men inte spelad på så mycket så den är fortfarande inte helt inspelad. Byggd av duktig instrumentmakare i Kina.
Vid köp av denna cello kan man få 3 cellolektioner eller en kolfiberstråke på köpet!
Pris: 17 800:-

Cello Sven-Erik Larsson 1993

Här finns nu tillfälle att förvärva en cello byggd av Sven-Erik Larsson. Det är hans instrument nr C14 byggt 1993 enligt modell Josef Kantuscher, Mittenwald. Verkligen en riktigt fin cello som är välbyggd och har fin klang. Både jag själv och flera cellistkollegor anser att man får ett väldigt bra instrument för pengarna. En cello av professionell kvalitet.
Pris: 60 000:-

En nästan helt ospelad cello.

Har haft den i lager i tre år men den är inte använd.
Cellon har en kraftfull ton. Lite hård klang eftersom instrumentet behöver spelas in. Jag tror cellon har mycket fin potential att bli riktigt bra efter inspelning.
Köp under maj månad och få tre cellolektioner eller en kolfiberstråke på köpet!
Pris: 19 000:-

Cello med mjuk och fin klang!
Lämpar sig väl för orkester och ensemblespel.

Cellon är bekväm att spela på.
Har bytt in instrumentet från en av mina celloelever som köpte en annan mycket fin cello. Hon har nu gått vidare till högre musikstudier men spelade på denna under hela sin gymnasietid.
Pris: 11 800:-

Bra och prisvärd fiol säljes med stråke och låda.

Importerad 2011 och nyligen iordningställd och justerad av fiolbyggare.
Pris: 6 700:-

Fiol. Utmärkt elevinstrument av fabrikat: Wolfgang B Cremer

Observera att instrumentet är i storlek 3/4. Alltså den sista storleken en fiolelev har innan han/hon blivit fullvuxen och ska ha en fullstor fiol.
Instrumentet är väl justerat och låter fint.
Låda och stråke medföljer!
Pris: 1 750:-

Violin

En väldigt vacker violin med stor klang. Osignerad men mycket välbyggd. Ser ut som ett betydligt dyrare instrument än det som står på prislappen. Instrumentet passar främst elever eller duktiga amatörer som vill ha ett instrument att spela solistiskt på. Fiolen behöver en violinist som gillar att spela ut ordentligt. Då kommer den bäst till sin rätt!
Pris: 11 800:-

Viola eller Altfiol

Bra instrument för den fullvuxna och ambitiösa musikskoleeleven eller violinisten som vill ha en altfiol också!
Låda och kolfiberstråke ingår!
Pris: 6 600:-

Violiner & Viola Sven-Erik Larsson

Två violiner och en viola som alla är byggda av vår svenska fiolbyggare Sven-Erik Larsson.
Instrumenten är mycket välbyggda. Sven-Erik Larsson var en skicklig hantverkare som var mycket noggrann när han gjorde sina instrument.
Instrumenten lämpar sig väl för professionell användning.

Violin nr 142, år 1993, Modell Josef Kantuscher, Mittenwald.
Pris: 27 500:-

Violin nr 131, år 1990, Modell Josef Kantuscher, Mittenwald.
Pris: 27 500:-

Viola nr V25, år 1989, modell Josef Kantuscher, Mittenwald.
Pris: 32 000:-

Skolcelli
Stockholms celloskola erbjuder både nytillverkade
och begagnade skolcelli.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Skolfioler
Stockholms celloskola har skolfioler i de lägre prisklasserna.

Välkommen att kontakta oss för mer information om vad vi
har att erbjuda för tillfället!

Symboler som beskriver
ljudet i instrumentet

Fyllighet 75%Volymomfång 75%Bärighet 75%

Fyllighet: symboliserar hur fyllig klang instrumentet har

Volymomfång: symboliserar instrumentets möjlighet att kunna låta både starkt och svagt.

Bärighet: symboliserar instrumentets klangliga möjlighet att bära ut långt i större lokaler.

accord case Nordic

violoncello.se Fine Celli & Bows

Stockholms Celloskola AB   I   Skönviksvägen 241  I   122 42 Enskede   I   070-756 41 40   I   Karta   I   info@celloskola.se